POBUNJENI UM - web magazin


MARKSISTIČKA INTERNET ARHIVA
www.marxists.org
Dobrodošli u Marksističku internet arhivu! Naša namera je da obrazujemo ljude širom sveta o marksizmu. Tokom proteklih 15 godina smo nastavili da rastemo i širimo veliku digitalnu biblioteku o marksizmu i svim stvarima povezanim sa marksizmom. Tu biblioteku čine 2 GB tekstova više od 300 autora na 33 jezika.

U Arhivi marksističkih autora možete videti neverovatan spektar naših ideja, energičnu debatu unutar našeg pokreta.

Posetite Istorijsku arhivu ako želite da bliže upoznate događaje koji su obeležili revolucionarni radnički pokret (Pariska komuna, Oktobarska revolucija, Španski građanski rat) koristeći dokumente napisane od strane ljudi koji su učestvovali u njihovom stvaranju.

Bogatstvo ideja koje smatramo nezamenljivim za razumevanje marksizma, od fizike Ajnštajna do morala Lao Cea, možete naći u Arhivi referentnih autora.

Ako se interesujete za određene teme, kao što su pokret za prava žena, umetnost, filozofija, pogledajte u Tematsku arhivu.

Kada naletite na termin koji ne možete da razumete, na reč koja ima značenje koje želite da istražite ili kritikujete, idite u našu Enciklopediju marksizma s više od 1600 definicija.

X-Language odeljak vam omogućava da lako pronađete postojeće prevode na bilo koji svetski jezik.

Možete imati i celokupnu Marksističku internet arhivu na CD-u! Kliknite ovde.


[ na početak | sadržaj | o autoru | kontakt ]

POBUNJENI UM web magazin (www.come.to/crveni), kontakt: proleter@email.com
Svako korišćenje, kopiranje i distribuiranje materijala je dozvoljeno, izuzev u komercijalne svrhe. Molimo vas da sačuvate oznaku izvora sa koga je materijal preuzet.